Krachttraining voor beginners

Datum: 3-12-2020

Vaak is het voor beginners onduidelijk, waar ga je mee beginnen en waarmee boek je het beste resultaat? Hieronder staan een aantal zaken waarmee jij rekening dient te houden!

 

TECHNIEK
Wat super belangrijker is als je begint met krachttraining is techniek. Zorg ervoor dat je de techniek van alle oefeningen meester wordt, dit verlaagt het risico op blessures aanzienlijk. Als beginner ben je de eerste weken namelijk aan het ‘adapteren’, je lichaam moet wennen aan al die nieuwe bewegingen. Dit zorgt er ook voor dat je al snel vooruit gaat.

TRAININGSVOLUME
Vaak wordt er al gauw gekozen voor een te hoog trainingsvolume. Als beginnende krachtsporter kan je al progressie boeken met 1 of 2 sets per oefening. Ook hoef je echt niet te beginnen met 4x per week naar de sportschool, 2x per week is al voldoende voor progressie.

TRAININGSINTENSITEIT
Omdat je lichaam nog aan het adapteren is, wordt aangeraden om te beginnen met een intensiteit van 60%. Dit komt overeen met een hoge herhalingsreeks van >12 herhalingen. Hierbij is het weer belangrijk dat de techniek niet afbreekt.

Probeer als beginner het dus rustig aan te doen… de resultaten komen vanzelf!