Slaaptip 1: Uitgerust wakker worden

Datum: 28-1-2023

Uitgerust wakker worden voor meer resultaat in de sportschool?!


Slaap is een belangrijk onderdeel waar niet altijd rekening mee wordt gehouden. Wist je dat het je resultaten in de sportschool kan beïnvloeden? Of dat het een effect heeft op je dagelijks leven?


Een goede nachtrust zorgt uiteraard voor meer energie gedurende dag, maar zorgt er ook voor dat je lichaam zich goed kan herstellen na een training. Na een goede nachtrust verbeteren de cognitieve functies in de hersenen (functie voor informatieverwerking, focus, gedachten en waarnemen), wat je kan merken op je werk bijvoorbeeld.


Met de #slaaplekkertip delen we tips om jouw nachtrust te verbeteren. De eerste tip gaat over je slaapkamer:
•    Gebruik je slaapkamer alleen om te slapen, dus geen TV kijken in bed of op je telefoon. Het licht van een tv of telefoon is feller dan dat het licht van de zon. Dit wordt ook wel uitgedrukt in Kelvin. De zon heeft overdag een sterkte van 6000 kelvin, waar een telefoon of tv tot 9500 kelvin kan oplopen. Hierdoor weet je brein dus niet goed of het nou tijd is om te slapen of niet. Dit kan ervoor zorgen dat je lastiger in slaap komt of dat de kwaliteit van je slaap minder goed is. 


Laat slaap niet meer je resultaten in de weg zitten, maar probeer bovenstaande quick win uit! Volgende week delen we #slaaplekkertip 2!