Microloading voor progressie in de sportschool!

Datum: 1-11-2022

Hoe je sterker wordt in de sportschool

 

Als je net start met krachttraining merk je al gauw dat je snel progressie boekt. Bijna iedere training voel je dat je sterker bent geworden dan de vorige training en elke keer kan je wel 2,5-5kg verhogen. Op een gegeven moment zul je gaan merken dat het moeilijker wordt om het zelfde aantal herhalingen te halen (plateau) met een zwaarder gewicht.

Wat is microloading?

Microloading kan er dan voor zorgen dat je progressie kan blijven boeken en je plateau kan doorbreken. Het houdt in dat je je trainingsgewicht met kleine stapjes verhoogd. Dit kan betekenen dat je je traininsgewicht met 1kg verhoogd. Dit doe je op het moment dat de stap van bijvoorbeeld 50kg naar 55kg te groot is waardoor je je aantal herhalingen die je wilt behalen niet behaalt. Je werkt dus langzaam aan toe naar die 55kg.

Vaak wordt er dan gedacht dat een stapje van 1kg niks voorstelt, maar als je structureel elke week je oefening met 1kg verhoogd zit je binnen 10 weken op +10kg ten opzichte van daarvoor!

Wil jij meer te weten komen over krachttraining? Klik dan hier om meer te weten te komen over personal training of klik hier om gelijk contact op te nemen.